Lapsk

Det är så jätte roligt att träffa andra Lapska Vallhundar!! Träffade en jätte fin hane nu ikväll =)

Vi gick och gick

Idag tog jag med hundarna på en härlig, varm höstpromenad. Jag började att gå på ett ställe där jag gått många gånger förr. Så såg jag en gammal skogsväg och tänkte - den följer jag en bit och ser var man hamna. Efter ett tag kom jag fram till denna:




Jaha, genast blev man ju nyfiken och ville veta vart man hamnade när man gått över den =) Efter ett tag kom jag fram till en grusväg... Jaha, jag går väl åt vänster då. När jag gått efter vägen en bit kom jag till ännu ett vägskäl. Det är nog bäst att hålla vänster hela tiden så att jag inte sen blandar ihop hur jag gått, jag vill ju inte gå vilse =)

När jag till sist kom till ännu ett vägskäl så valde jag att gå tillbaka, vem vet vart man kommer fram. Nån dag här ska jag ta mopeden för att se vart man hamnar. Har jag tur så har jag hittat det ultimata promenadstråket, utan en massa andra människor som är där och går =)

Detta med...

Facebook. Eftersom att FB finns så har den personliga kontakten försvunnit.

Numera kan man inte ens ringa till sina anhöriga/vänner när de ex. fyller år, gifter, får barn osv.  Det är som att det räcker med att man skriver på FB. Jag vet, jag är lika dan... Men vissa vill jag bara inte ringa till. Är det jul så skriver man bara " God Jul till er alla " å så behöver man inte ringa eller skicka vykort.

Jag personligen tycker att detta är riktigt tråkigt. Hur kommer det bli sen? Kommer vi helt att sluta prata verbalt med varann. Är det bara IT nu förtiden??

Bara att ta fram papper och penna och använda rösten då =)

Mindre rolig promenad

Idag var hundarna tokiga. Jag tog en promenad med alla 3, rundan blev 4 km och det tog 50 min!! Inte OK. Men de drog hit och dit och jag fick gå in skogen och gömma mig en gång för vi mötte en annan hund och Bella är ju inte direkt förtjust i andra hundar och då drar hon med sig de andra 2 i sitt utfall.... Bättre lycka nästa gång kanske =)

Död katt

I fredags när jag var ute med hundarna så hittade Toivo en död katt som längsefter gångstigen. Det var riktigt stendöd för jag kände över huvudet på den och ett katt skelett ska inte kännas så. Sen så var ett öga inte riktigt på plats heller.... Så jag flyttade den i alla fall till ett mer synligt ställe så att en ev. ägare skulle ha det lättare att hitta den. Den ligger då inte kvar nu längre så nån har tagit hand om den.

Detta är anledningen att jag hatar folk som har utekatter. Det är så lätt att de blir ihjälkörda och sen finns det galningar överallt som gillar att plåga djur. Ok om man bor på landet, långt från all bebyggelse och bilvägar, men i stan är det inte okej.



Min katt som inte är en utekatt.

Söndag

Ja vad har man gjort idag då? Inte ett jota =) Tittat film, promenerat hundarna, varit till svärmor och ätit taco´s. Sen kan jag säga att banan " stekt " i ugn med choklad nedstoppat inte är gott.


Förklarar allt

Nu ikväll så har polisen kört runt här flera gånger och med flera bilar. Nyfiken som jag är så ville jag ju promt veta varför... Jag drog slutsatsen att de måste ju leta nån. Så kollade jag på polisen hemsida och jag fick veta vad som hänt.



Kanske syns lite dåligt. Ska man faan inte ens kunna hoppa av bussen utan att bli rånad?  Man kan ju undra hur dessa ungdommar har blivit uppfostrade?? Det är då en jäkla tur att jag har 3 vakthundar med mig när jag går ut! För man är aldrig säker i dagens samhälle.


Höststäd

Idag har jag putsat fönstren i vardagsrummet och köket, bytt gardiner och lite annat pyssel. Imorgon blir det sovrumsfönstret och ta hand om kaoset i bokhyllorna.
Ska även iväg på promenad med Annelie, det var som ett tag sen vi sågs :)

Movietime

Svärmor bjöd mig på bio ikväll, Jägarna 2. Den var mkt bättre än 1:an ! Mer orkar jag just nu inte berätta om.

Over and Out

Olja

Sånt man kan passa på att göra när det regnar och när man är arbetslös är att olja in köksbordet.



Jag älskar vårat fina bord och jag brukar olja in det 2ggr/år så att det ska hållas i nyskick =) Så iom att detta är gjort så kommer det att bli TV middag idag.

Ska bli spännande

Jag ska medverka i en intervju om endo. Det är 2 tjejer som har det som examensarbete. Det ska bli spännande att få hjälpa dem och hjälpa till med att sprida kunskap om denna stora kvinnosjukdom =)

Första gången

Jag har handlat tupperware! Shit, hur gammal är man ;) Det fick bli en degbunke och en smart förvaring till Älsklings mackor.


Kräftkalas

Idag gjorde jag Västerbottensostpaj för första gången och den blev riktigt god! Godare än de man köper ;) Så nu har man lite paj över att frysa in, om jag inte råkar äta upp den ikväll ;)


Finally!

En ny router! Vår gamla var verkligen helt värdelös =)


Häromkvällen


Paranoid??

Jag undrar om jag håller på att bli knäpp av att gå här hemma utan jobb... Jag tror det var i början av förra veckan som det knackade på dörren. Jag gick och kolla i fönstret för att veta vem det är som står på andra sidan. En helt främmande man! Började genast fundera; försäljare, jehovas, Bostaden? Men han såg inte ut som nåt av det så jag valde att inte öppna.

Idag satt jag framför datorn när jag och hundarna hör hur det rycker till i dörren! What!? Jag går och kollar men ingen är där? Vad pågår?


Woki

Jag var nog inte så bra på det här med att woka =) Visst det var gott men det var som att nåt saknas. Jag tror att jag lämnar wokandet till Älskling, han är bra på det!

Mera igelkottar =)

Jag skulle just ta ett kliv ut på vår lilla " altan " på baksida då jag såg nåt som rörde sig nedanför min fot. En söt liten igelkott!! Tur jag hade ögonen med mig ;)



Gav den en liten bit mat men den ville inte ha... Kanske att den kommer tillbaka senare för att äta upp den...?

Var tvungen!

Men jisses vilket godis sug jag har haft hela eftermiddagen! Det var längesen jag var så sugen på godis så det fick bli en tur till Konsum för att handla =)



Varför kan de inte göra chokladöverdragna ostkrokar!?

Sömn

Huvva så dåligt jag har sovit inatt. Men jag klev ändå upp kl 08 så då kan jag förhoppningsvis sova bättre inatt =)


Skit dag

Eftersom att min Älskling är min bäste vän så får han stå ut med mycket... Men han tar det, han ger mig kloka svar! Han finns där!!
Igår var en skitdag, riktigt dålig! Men Älskling hade kloka svar =)

Tack!! Det finns ingen som Du! Jag älskar dig!


Bra dag

Efter promenaden som gick bra så blev det att baka. Hällakakor och nej, det blev inte så goda... =( Sen fick det bära av till Ica Maxi och handla. Jag undrar hur många konstiga människor det egentligen finns och av nån anledning så verkar de samlas på maxi ;)

Hm??

På en liten stund ska jag på långpromenad med alla 3 hundarna... Problemet är en hanhund och en tik som löper ;)
Men det får bära eller brista för jag kommer inte att gå på 2 långpromenader idag, jag har lite annat som ska göras oxå.


Jag tycker om igelkottar


Vilken dag!

När Älskling slutat jobbet idag så gick jag först med Toivo till mamma ( Bella är i höglöpen ) sen så tog vi bilen ut till skogen för att leta kantareller!

Lyra var med lös och gisses så tokig hon var =) Hon var täckt i blåbär och efter ett tag kom vi fram till en strand och då upptäckte hon kul man kunde ha i vattnet. När vi gick därifrån och in mot skogen så stannade hon kvar på stranden och lekte med sig själv där i vattenbrynet =) Tok loppan som nu är blöt och väldigt sandig!

Å vilket väder! Helt underbart, sol och en perfekt tempratur.
Men inga kantareller hittade vi =(